به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن زمانی، در نشست علمی بررسی جایگاه حضرت معصومه در قم و جهان اسلام به تاریخچه حضور حضرت در قم اشاره کرد و اظهارداشت: شهر قم با آمدن حضرت آرام آرام نقش و جایگاه اصلی خود را به عنوان پایگاه تشیع پیدا کرد و با دفن ایشان در این شهر و حضور بزرگان و محدثین در جوار شان این شهر رنگ و بوی دیگری به خود گرفت.
وی افزود: به طور قطع اگر حضرت معصومه در این شهر حضور نمی یافت و در این شهر دفن نمی شد هیچ دلیلی وجود نداشت که قم مرکز و ملجا شیعیان جهان باشد و از چنین پایگاه محکم و غنای علمی و معنوی برخوردار شود.
معاون بین الملل حوزه ادامه داد: اولین خشت های بنای حوزه علمیه قم و پایگاه تشیع با حضور حضرت بنا نهاده شد و شاید کهن ترین مرکز دانشگاهی جهان اسلام را بتوان شهر قم نامید چون این اقدامات از اواخر قرن اول هجری صورت گرفته است که پیش از این سابقه ندارد.
وی گفت: اولین برکتی که حضرت در این شهر داشتند ایجاد مودت اهل بیت در میان مردم است، زمینه های روحی و معنوی به قدری در این شهر بالا رفت که خود منبع و مصدری برای صدور معنویت به اقصی نقاط کشور و جهان شد.
- تربیتیافتگان شجاع از قم
حجت الاسلام و المسلمین زمانی ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگی های شهر قم و حرم حضرت این است که تربیت یافتگان این حوزه از شجاعت و شهامت بی مثالی برخوردار هستند که نمونه های آن را می توان امام خیمنی، مقام معظم رهبری، سید حسن نصر الله و شهید نواب دانست.
وی گفت: دلیل اینکه این شهر بزرگانی این چنین تربیت می کند این است که در حوزه علمیه قم مدام از معارف اهل بیت و مکتب ایشان بحث می شود و همین بحث ها روحیه طلاب و فضلا را شجاع و با شهامت بار می آورد ولی در شهرهای مذهبی دیگر جهان اسلام اصلا شاهد تربیت چنین رهبرانی نیستیم و الازهر با آن همه بزرگی نیز از این موارد استثنا نیست.
- درسهای بینظیر در جهان اسلام
حجت الاسلام و المسلمین زمانی عنوان کرد: وجود مراکز مختلف و طلاب و فضلای قوی در قم باعث شده اندیشه و ایمان و شجاعت همزمان در این شهر به اوج برسد، علمیت این شهر و حوزه علمیه آن به اندازه بالا رفته که امروز تنها حوزه ای است که درس تفسیر قرآن با حضور 500 نفر برگزار می شود که در میان 54 کشور اسلامی بی نظیر و بی مانند است.
وی خاطرنشان کرد: تاریخ انقلاب اسلامی این سال ها ورق تازه ای خورد و با پیدایش بیداری اسلامی و اسقاط دیکتاتورها راه برای صدور انقلاب ها باز شده است و بنابراین طلاب و فضلای حوزه باید فرصت را غنیمت شمارده و وارد کارهای بین المللی شوند.
حجت الاسلام والمسلمین زمانی گفت: حضور رسانه ای و فیزیکی و دیجیتالی در عرصه بین المللی و تقویت زبان عربی و انگلیسی و بالا بردن فضل اخلاقی و علمی و دانستن مهارت های تبلیغی مانند نویسندگی و پژوهش و تالیف از وظایف مهم حوزویان در این عرصه از تاریخ انقلاب اسلامی است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بهره مندی از فیوضات معنوی حضرت معصومه و بهره گیری از روح بلند ایشان برای رسیدن به مقامات بالای علمی و معنوی ظرفیت و فرصتی است که طلاب و فضلای حوزه باید از آن استفاده کنند.